تفاوت عملکرد active,passive poe

 

 Active PoE  همان مخفف Active Power Over Ethernet که در دنیای شبکه با نام PoE استاندارد نیز شناخته می‌شود، به هر نوع PoE گفته می شود که در آن سوئیچ‌های PoE به عنوان منبع جریان برق (PSE) پیش از ارسال جریان الکتریکی به دستگاه‌های PD، برای تعیین میزان ولتاژ اقدام به انجام عملیات مذاکره یا Negotiation می‌کنند. سوئیچ‌های PoE استاندارد در یکی از دسته‌های IEEE 802.3af،IEEE 802.3at و IEEE 802.3bt قرار می‌گیرند. نحوه کار به این صورت است که سوئیچ‌های PoE+، PoE و ++PoE پیش از ارسال جریان برق، اتصال بین سوئیچ و PD را بررسی می‌کنند. اگر شرایط برای ارسال جریان مهیا نباشد، سوئیچ از انجام این کار جلوگیری به عمل خواهد آورد. این پروتکل از بروز مشکلات احتمالی در دستگاه‌هایی که از تکنولوژی PoE استفاده نمی‌کنند، جلوگیری به عمل می‌آورد.

 

Passive PoE که با نام PoE غیر استاندارد نیز شناخته می‌شود، نوعی از انتقال جریان الکتریکی با استفاده از کابل اترنت است که در آن سوئیچ بدون انجام هر گونه فرآیند اضافه، جریان برق را از طریق پورت به دستگاه‌های PD منتقل می‌کند. به عبارت دیگر، سوئیچ‌های Passive PoE بدون در نظر گرفتن استاندارد‌های IEEE جریان برق مورد نیاز دستگاه PD را تامین می‌کنند. در سناریو Passive،‌ برق همواره در کابل‌های اترنت جریان دارد. اما مسئله اصلی اینجاست که سوئیچ هیچ گونه توجهی به نوع دستگاهی که به پورت متصل می‌شود، ندارد. به این ترتیب اگر شما دستگاهی که از تکنولوژی PoE پشتیبانی نمی‌کند را به سوئیچ PoE متصل کنید، به احتمال زیاد به آن آسیب خواهید رساند. در نتیجه توصیه می‌کنیم که بدون اطمینان از پشتیبانی دستگاه‌های خود از تکنولوژی PoE به هیچ عنوان آن‌ها را به سوئیچ‌های Passive PoE متصل نکنید. به صورت خلاصه اینکه سوئیچ Passive PoE چک نمی کنه که دستگاهی که به آن متصل شده از PoE پشتیبانی می کند یا نه.

ویدیو جاگذاری کارت گرافیگ m40 روی سرور hp G10

سیستم هوشمند اتاق سرور

 

 

 

راهنمای تنوع pdu ها و کاربرد آنها

 پنل توزیع برق  PDU(power distribution unit) 

PDU به زبان ساده یک رابط برق برای تامین انرژی سرورها و سویچها داخل رک میباشد البته آن را میتوان بیرون رک نیز بکار برد اما استفاده عمومی از آن داخل رک صورت میگیرد این تجهیز در داخل اتاق های سرور کاربرد فراوانی دارد چرا که تامین برق تجهیزات توسط این وسیله ضمانت میشود برعکس PSU یاUPS یا همان یو پی اس که خودش تولید کننده برق است PDU هیچ انرژی تولید نمیکند و فقط انرژی خروجی از UPS   را دریافت و به طور ایمن به سرورها میرساند اما با توجه به اینکه توان الکتریکی سرورها با وجود این قطعه تامین میشود نقش بسیار حیاتی در کارکرد درست و قابل تظمین سرورها دارد .

 

ساختار اصلی PDU

پنل توزیع برق از چند پریز و یک کابل رابط تشکیل شده که مشابه آن را در سیمهای رابط خانگی تجربه کرده ایم تنها فاکتور مهم در PDU  ها ساخت ایمن و استاندارد بالاتر آنها در اتصالات و ویژگیهای الکتریکی است که  آنها  را نسبت به رابط های برق خانگی متفاوت جلوه میدهد.

 

انواع  PDU

شرکتهای سازنده PDU   در ایران برای آنها نامگذاریها و انواع مختلفی را ترتیب داده اند که در همه آنها وجود چند پریز برق خودنمایی میکند با توجه به گشتی داخل اینترنت میتوان این دسته بندیها را مشاهده کرد که با نام های هوشمند –سویچ- مانیتوردار –بای پس و غیره شناخته میشوند که البته این ویژگیها تقریبا اصلا بکار نیامده و فقط به منظور تنوع محصول توسط سازنده ارایه میشود .

 

بعنوان مثال فرض کنیم مهمترین ویژگی PDU   ها را در اختیار داریم که نمایش ولتاژ و جریان مصرفی رک ها است حال آنکه هیچ وقت یک کارشناس شبکه یا IT   درب پشت رک را باز نمیکند تا از روی مانیتور کوچکی که روی PDU   نصب است میزان ولتاژ و یا جریان آن را مشاهده کند به دلیل آنکه این تجهیز یک بار نصب میشود و تا زمان خرابی توسط کارشناسان IT اصلا به آن سر زده نمیشود و یا هیچ گونه نیازی به سر زدن به آن و خواندن مقادیر ولتاژ و جریان در کاربردهایی که در ایران وجود دارد احساس نمیشود بنابراین وجود تجهیزی بنام مانیتور ولتاژ و جریان  که از قضا مهمترین ویژگی هم هست هیچ گونه کمکی نکرده و زیبایی نمایشگر آن در صورتی که محل نصب آن جایی باشد که دیده شود جلب نظر میکند .

 

ضمنا کارشناسان شبکه با فرض اینکه این فرصت را پیدا کنند که برای یک بار هم مقادیر ولتاژ و جریان مصرفی را بخوانند آیا این کارشناسان در صورت وجود اختلاف با مقدار استاندارد (که باید از قبل توسط آنها دانسته شود)که محاسبه آن از عهده آنها خارج است عملیات و یا فرایند خاصی را پیش میگیرند؟ یا نه نمایش و عدم نمایش آن فاکتور اهمیتی پیدا نخواهد کرد .

 

مثلا خروجی برق ups   که وارد pdu  میشود یک اندازه رگولاسیون شده داشته و هیچ گاه در مقادیر بزرگ و خطرناک تغییر نمیکند حال اگر مقدار ولتاژ برق روی pdu  به  جای 220 V   مقدار 230V   نشان داده شود آیا باید کارشناس شبکه سرورها را خاموش کند یا دستورالعملی برای برخورد با این موضوع وجود دارد البته که نه  کارشناسان شبکه موظف به نگهداری ایمن و دایمی سرور ها هستند و هیچ گاه با نمایش اختلاف ولتاژ در روی pdu   ها عکس العملی نشان نمیدهند  به 3 دلیل

 

اول آنکه کارشناسان شبکه فقط زمانهایی در اتاق سرور حضور پیدا میکنند که نیاز به یک کار فیزیکی در آنجا دارند و این مورد تقریبا شاید در طول هفته به یک ساعت هم نیانجامد پس دیده شدن این فاکتور عملا منتفی است  حتی اگر PDU ها توسط پورت SNMP   مانیتوری شوند که همواره به آنها چشم دوخته شود موارد دوم و سوم کاربری نمایش این اطلاعات آنها را زیر سوال میبرد.

دوم آنکه حتی اگر آنها چنین دیتایی را روی PDUمشاهده کنند نیازی نمیبینند که در مسایلی مانند این که به تامین انرژی الکتریکی سرورها  مربوط است دخالتی داشته باشند و خروجی حاصل از UPS  را بقدر کافی ایمن و قابل اعتماد میدانند که دخالتی نکنند

سوم آنکه معیاری و ترازی  برای رصد مشکلات احتمالی الکتریکی بوجود آمده بعد از یو پی اس ندارند که اگر مثلا دامنه ولتاژ از حدی بیشتر شد چه کار انجام دهند و چون تخصص الکتریکی هم ندارند اصلا به این موضوعات ورود نمیکنند

 

بنابر این وجود یک سری فیچرها و امکانات فقط و فقط مانند امکاناتی  که روی  دوربین موبایلها نصب شده برای تنوع محصول است حتی میتوان گفت در دوربینهای موبایل گه گاهی از قابلیتهای که دارند میتوان بهره برد اما در pdu  خیر.

نهایتا باید گفت که اصطلاحاتی از قبیل Monitored-Switched-Modular-Metered با اینکه عبارتهای با معنی هستند اما در نهایت هیچ کاربردی را در بکارگیری آنها پیدا نمیکنید.

نکته دیگری که عنوان میشود اتصال سه فاز PDU   به شبکه است حتی اگر یو پی اس دارای خروجی سه فاز باشد برای توزیع یکنواخت مصرف برق نباید روی یک رک برق سه فاز را انتقال داد دلیل این امر مخاطراتی است که اشخاص و همچنین سیستمهای داخل رک را با این اتصال تهدید میکند و هیچ گاه کار ایمن و قابل دفاعی نیست برای آنکه موضوع کمی روشن شود به نکته نظرتان را جلب می نمایم .

نکته اول آنکه ویژگی برق سه فاز قدرت آن در توانهای بالا است به همین دلیل حفاظت و نیازمندیهای ایمنی مواجه با آن الزاما چند برابر تک فاز است بعنوان مثال میتوان گفت برق گرفتگی تک فاز بسیار در محیط کار و یا منازل رخ میدهد و بندرت و به دلایل خاص منجر به حادثه سوختگی و مرگ میشود(وابسته به شرایط محیط) اما در صورت برق گرفتگی سه فاز کمترین صدمه سوختگی شدید درجه 1 و 2 میباشد.

نکته دوم اینکه در اتصالی برق تک فاز حرارت تولید شده آنقدر خطرناک نیست که در برق سه فاز ایجاد میشود و به سادگی میتوان ثابت کرد که میزان حرارت در اتصالی های سه فاز تا 10 برابر تک فاز میتواند بیشتر شود که این احتمال هر زمان در اتصالات pdu رخ دهد فاجعه ای در اتاق سرورایجاد میشود .

نکته سوم اینکه برای مدیریت برق و توزیع مناسب آن به صورت متقارن و بالانس میتوان به رک های مختلف فازهای مختلف را متصل کرد تا هم ریسکهای فوق پدیدار نگردد و هم برق به صورت متوازن از همه فازها مصرف گردد این اتفاق را میتوان از روی مانیتوری که روی ups   های سه فاز تعبیه شده  یا بخش نمایشگر جریان روی تابلو برق مدیریت کرد و یا در صورت عدم وجود موارد قبل توسط یک آمپر متر کلمپی در زمان ارنج رک ها مصرف برق هر فیدر را تعیین نمود.

ویژگی مهم کاربردی در PDU

برای آنکه از کارکرد یک PDU   در دراز مدت مطمین شویم باید در ساخت pdu از اتصالات استانداردی استفاده شده باشد ونباید مانند محصولات چینی که ظاهر بسیار فریبنده ای دارند اما کارکرد آنها اصلا قابل اطمینان نیست باشند برای این منظورباید به موارد ذیل توجه کرد .

 1-توان هر خروجی PDU  از مصرف برق سرور متصل شده به آن حداقل 20 درصد بالاتر باشد برای این موضوع به توان تغذیه سرور ها نگاهی بیاندازیم وقتی توان تغذیه 800 وات است هر خروجی PDU    باید حداقل 1000 وات را بتواند در خروجی بدون تولید گرما و حرارت ایجاد کند.

2-اتصالات داخلی از برنج با فنر بندی مناسب باشد(برخی از مواقع تولید کنندگان برای اقتصادی تر بودن از جنس دیگری استفاده میکنند)

3-اتصالات سیم ها با سرسیم محکم شده باشد.

4-هسته مرکزی پریزها باکالیت یا چینی باشد .

5-ترجیحا دارای فیوز داخلی خیلی حساس  برای زمانهای بحرانی باشد.

6-اگرPDU  دارای نمایشگر قطع باشدو یا به سیستم هوشمند متصل گردد میتواند مفید فایده باشد تا در شرایط که به دلیلی اتصال الکتریکی آن دچار اشکال شده قبل از بروز مشکلات بعدی به آن رسیدگی و رفع نقص کردد .

 

 

 

محاسبه شبا از روی کارت و حساب پاسارگاد

 

 

link

ویدیو نکات فنی انواع پاور سرور G10,G9

سیستم هوشمند اتاق سرور

  لینک مشاهده فیلم 

شروع با پیشران

شرکت پیشران صنعت ویرا با اساس نامه اتوماسیون صنعتی و کنترل ابزار دقیق و ساخت تابلوهای برق فشار قوی و ضعیف  از سال 92 تاسیس گشت و ازهمان ابتدا در حوزه کاربرد ابزار دقیق در bms و سپس تولید و ساخت آنها قدم نهاد و در ادامه  مسیر توانست با اتکا به تجربیات چندین ساله و استخدام نیروهای متخصص  برق عملا جزو شرکتهایی باشد که محصولات قابل اتکایی با عناوین  مانیتورینگ شرایط محیطی اتاق سرور -کنترلرهای دمای دیتا سنتر -دیتالاگرهای سردخانه و انبار -هشدار دهنده های دمای یخچال و فریزر و شمارشگرهای نمایشگاهی و فروشگاهی و تابلوهای برق متنوع با کاربردهای مختلف روانه بازار نماید در حال حاضر سیستمهای کنترل دما و رطوبت اتاق سرور این شرکت تنها سیستم مبتنی بر سخت افزار صنعتی plc-hmi  در ایران است.

 تماس با پیشران    رزومه وپروژها

مشتریان پیشران

شرکتها - موسسات - ادارات دولتی و مشتریان خصوصی پیشران صنعت ویرا موسسات مشتریان پیشران صنعت شرکت های مشتری پیشران صنعت ویرا ادارات مشتری پیشران صنعت ویرا مشتریان ما